Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap

Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
40 min
10 personer
Den milda smaken av vit choklad tillsammans med den intensiva jordgubbssirapen gör den här desserten till en höjdare.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jordgubbar
Annons

Ingredienser

  1. Botten:

    1. 200 g digestivekex med choklad
    2. 50 g smör
  2. Fyllning:

    1. 200 g vit choklad
    2. 2 ägg
    3. 400 g cream cheese
    4. 3 dl vispgrädde
  3. Jordgubbssirap:

    1. 300 g jordgubbar
    2. 2 dl strösocker
  4. Garnering:

    1. 1 liter jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Klä en avlång form som rymmer en liter med plastfilm. Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda samman och fördela i botten på formen.

    2. 2.

      Smält chokladen i vattenbad. Ta från värmen och rör ner äggulor. Häll i en matberedare och tillsätt färskost. Mixa till en slät kräm.

    3. 3.

      Vispa äggvitor och grädde styva var för sig. Vänd ner grädden och sedan den vispade äggvitan i färskostkrämen. Häll i formen och ställ i frysen i minst fem timmar.

    4. 4.

      Skölj och rensa jordgubbarna till sirapen. Lägg dem i en kastrull med sockret och låt dem smälta på svag värme. Sjud utan lock i 15 minuter tills det kokat ihop till en sirapsliknande konsistens.

    5. 5.

      Ta ut glassen ur formen och ta bort plastfilmen. Skär i skivor och lägg upp på ett fat. Skölj, rensa och halvera jordgubbarna. Garnera glassen med dem.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jordgubbar
Är innehållet i detta recept olämpligt?