Cheesecake med chokladgranar

Cheesecake med chokladgranar

Av:
60 min
8 port
Tid: 1 tim + 3-4 tim i kyl
Annons

Ingredienser

    1. 100 g digestivekex, ca 7 st
    2. 1 dl kokosflingor
    3. 50 g smör
  1. Fyllning

    1. 3 st gelatinblad
    2. 250 g philadelphiaost
    3. 2 1/2 dl vispgrädde
    4. 200 g vit choklad
    5. 2-3 msk florsocker
    6. 2-4 tsk pressad lime

Gör så här

    1. 1.

      Mixa kexen i matberedare, tillsätt kokosflingorna och smöret och kör snabbt ihop. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diametern. Ställ in i kul. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 min.

    2. 2.

      Mjukrör osten. Hetta upp 1/2 dl grädde med 100 g hackad vit choklad och rör om tills allt har smält. Låt svalna till simmig konsistens.

    3. 3.

      Vispa 2 dl grädde fluffig. Rör ner grädde- och chokladblandningen i den inte alltför kalla osten, rör sedan ner den inte alltför kalla osten, rör ner en inte alltför kalla vispade grädden. Sikta ner florsocker och smaka av med limesaft.

    4. 4.

      Häll alltsammans över bottnen i formen. Låt stela i kyl.

    5. 5.

      Smält resterande 100 g hackad vit choklad i vattenbad. Låt stela något och häll massan i en sprits. Spritsa granar i olika storlekar ( gärna med stam så att de är lätta att trycka ner) på bakplåtspapper. Låt stelna i kyl. Gör dem ganska tjocka då de annars lätt viker sig i rumstemperatur.

    6. 6.

      Strax för servering: Lägg cheesecake på ett fat, stick i chokladgranarna och servera genast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?