Cheesecake med cashewnötter och aprikos

Cheesecake med cashewnötter och aprikos

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
6 bitar
Cheesecake till kaffet! En krämig yoghurtfyllning med cashewnötter är gott till den söta aprikosmarmeladen.
Fler recept på:
Advent, Jul, Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 125 g smör
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 1 st äggula
    4. 1 dl florsocker
  1. Fyllning

    1. 1 dl aprikosmarmelad
    2. 300 g färskost av philadelphiatyp, naturell
    3. 1 dl yoghurt med minst 10% fetthalt (grekisk/turkisk/rysk)
    4. 1 dl + 1 msk florsocker
    5. rivet skal av 1 citron
    6. 2 st ägg
    7. 50 g grovt hackade cashewnötter

Gör så här

    1. 1.

      Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand, bara så mycket att den precis går samman. Kavla ut degen efter en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt in i kyl minst 30 min.

    2. 2.

      Nagga pajbottnen och förgrädda i 200° i ca 8 min. Låt svalna något, bred ut marmeladen i bottnen. Sänk temperaturen till 175°.

    3. 3.

      Rör samman ost, yoghurt, florsocker och citronskal till en jämn massa. Rör ner ett ägg i taget. Bred ut massan i formen över aprikosmarmeladen. Strö över cashewnötter. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, strö över 1 msk florsocker, grädda ytterligare i 25–30 min tills fyllningen stannat.

Fler recept på:
Advent, Jul, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?