Cheesecake med blåbärstopp

Cheesecake med blåbärstopp

Av: / Foto: Eva Zelleroth
180 min
1 Kaka
Bakad cheesecake med citron i både fyllning och topping.
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 10 st Digestivekex
    2. 75 g smör
    3. 0,5 dl strösocker
    4. 2 krm Kardemummakärnor
    5. 2 krm kanel
  2. Fyllning

    1. 2 st ägg
    2. 300 g Philadelphia ost
    3. 2 dl lätt créme fraiche
    4. 1 St citronskal
    5. 2-3 st gelatinblad
  3. Topping

    1. 225 g Blåbär
    2. 1,75 dl Strösocker
    3. 0,5 dl pressad citron

Gör så här

    1. 1.

      Krossa digestivekexen fint eller kör i matberedare tillsammans med kryddor, socker och smält smör. Tryck ut i botten på en 24 cm rund springform. Ställ i kyl 10 min.

    2. 2.

      Vispa upp äggen lätt. Blanda i övriga ingredienser till fyllningen och vispa till en slät smet. Häll smeten över botten och grädda i mitten på ugnen i 180 grader i 30 min eller tills smeten stannat.

    3. 3.

      Gör under tiden toppingen. Blötlägg gelatinbladen. Koka upp blåbär och socker o citronsaft och låt bli lite simmigt. Lägg i gelatinbladen och blanda. Låt svalna.

    4. 4.

      När kakan kallnat och toppingen precis börjat tjockna hälls den över kakan. Låt stelna i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?