Cheesecake med apelsin

Cheesecake med apelsin

Av: / Foto: Eva Hilden Smith
60 min
8 portioner
Julig dessert. Kaneldoftande apelsincheesecake med granatäpple.
Fler recept på:
Efterrätt, Paj, Advent, Jul, Äpple
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 100 g smör
    2. 200 g digestivekex
    3. 1 tsk mald kanel
  2. Fyllning

    1. 600 g färskost av philadelphiatyp
    2. 3 st ägg
    3. 2 msk rivet apelsinskal
    4. 3 msk pressad apelsinsaft
    5. 2 1/2 dl strösocker
  3. Garnering

    1. 2 st apelsiner
    2. granatäppelkärnor
    3. 3 dl vispad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Smält smöret i en kastrull. Kör digestivekex och kanel i matberedare till smulor. Mixa ner smält smör. Pressa ut smulmassan i botten på formen.

    2. 2.

      Rör ihop fyllningen och häll den i pajskalet. Grädda 175°, 45 min. Låt pajen kallna helt.

    3. 3.

      Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria filéer. Lägg apelsinklyftorna och granatäppelkärnor på pajen. Vispa grädden och spritsa ut den på pajen, eller servera den separat.

Fler recept på:
Efterrätt, Paj, Advent, Jul, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?