Cheesecake i långpanna – läckert med citron och hallon

Cheesecake i långpanna – läckert med citron och hallon

Av: / Foto: Annika Broman
12 stora rutor
Krämig cheesecake toppad med massor av färska hallon. Galet gott som du enkelt fixar i långpanna. Räcker till 12 stora rutor.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 125 g margarin eller smör
    3. 250 g digestivekex
    4. 2 tsk kanel
  1. Fyllning

    1. 400 g philadelphiaost
    2. 3 dl turkisk yoghurt
    3. 2 dl strösocker
    4. 1 msk vaniljsocker
    5. 4 ägg
    6. 2 msk vetemjöl
    7. finrivet skal och saft från 1 citron
  2. Topping

    1. 500 g hallon
    2. 2 1/2 gelatinblad
    3. 1 msk vatten
    4. 1 1/2 dl vatten
    5. 2 dl florsocker
    6. 1/2 dl pressad citron
  3. Garnering

    1. florsocker
    2. citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Smält matfettet i en kastrull. Kör digestivekexen i en matberedare. Tillsätt fett och kanel och kör lite till. Bred ut smulorna i en bakplåtspappersklädd långpanna, 25×35 cm. Packa smulorna med baksidan av en matsked.

    2. 2.

      Kör philadelphiaost, turkisk yoghurt, socker, vaniljsocker, ägg och mjöl med elvisp till slät smet. Rör ner citronskal och pressad citron. Bred fyllningen på digestivebottnen. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 35 min. Låt cheesecaken svalna.

    3. 3.

      Lägg hallonen på kakan. Låt gelatinbladen ligga i lite kallt vatten i en bunke i 5 min. Krama ur dem något. Lägg dem med 1 msk vatten i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning.

    4. 4.

      Rör ner 1 1/2 dl vatten och florsocker. Sila den pressade citronen och tillsätt den till kastrullen. Värm under omrörning tills florsockret har smält.

    5. 5.

      Låt gelatinblandningen svalna i kylen. Den ska vara lite tjock fast fortfarande rinnig. Bred gelatinet över hallonen med hjälp av en matsked. Ställ cheesecaken kallt i minst 2 tim. Sikta över florsocker. Garnera med citronmeliss.

Är innehållet i detta recept olämpligt?