Smält matfettet i en kastrull. Kör digestivekexen i en matberedare. Tillsätt fett och kanel och kör lite till. Bred ut smulorna i en bakplåtspappersklädd långpanna, 25×35 cm. Packa smulorna med baksidan av en matsked.
Kör philadelphiaost, turkisk yoghurt, socker, vaniljsocker, ägg och mjöl med elvisp till slät smet. Rör ner citronskal och pressad citron. Bred fyllningen på digestivebottnen. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 35 min. Låt cheesecaken svalna.
Lägg hallonen på kakan. Låt gelatinbladen ligga i lite kallt vatten i en bunke i 5 min. Krama ur dem något. Lägg dem med 1 msk vatten i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning.
Rör ner 1 1/2 dl vatten och florsocker. Sila den pressade citronen och tillsätt den till kastrullen. Värm under omrörning tills florsockret har smält.
Låt gelatinblandningen svalna i kylen. Den ska vara lite tjock fast fortfarande rinnig. Bred gelatinet över hallonen med hjälp av en matsked. Ställ cheesecaken kallt i minst 2 tim. Sikta över florsocker. Garnera med citronmeliss.