Cheesecake brownie

Cheesecake brownie

Av:
20
Annons

Ingredienser

  1. Brownie

    1. 350 gram Mörk choklad
    2. 2 dl Strösocker
    3. 175 gram Smör
    4. 4 st Ägg
    5. 2,5 dl Vetemjöl
    6. 2 tsk Bakpulver
    7. 0.5 tsk Salt
    8. 0,5 tsk Vaniljpulver
  2. Cheesecake

    1. 200 gram Färskost
    2. 1 st Äggula
    3. 4 msk Florsocker
    4. 0,5 tsk Vaniljpulver
    5. 100 gram Vit choklad

Gör så här

    1. 1.

      Grovhacka chokladen,

    2. 2.

      tärna smöret och blanda med socker i en djup kastrull. Smält allt över vattenbad. Låt svalna något.

    3. 3.

      Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt efter varje. Tips: kläck alla 4 ägg i ett glas och tillsätt sedan ett ägg i taget, smidigt och enkelt!

    4. 4.

      I en separat skål blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver. Rör ner i chokladsmeten, rör till en jämn smet.

    5. 5.

      Klä djup ugnsplåt eller stor ugnsform med bakplåtspapper. Häll smeten i formen.

    6. 6.

      Vispa ihop färskost, äggula, florsocker och vaniljpulver med elvisp.

    7. 7.

      Fördela över chokladsmeten och dra med en kniv så att cheesecake smeten blandar sig med chokladsmeten. Hacka vit choklad och strö över.

    8. 8.

      Baka mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska inte ha stelnat helt, utan fortfarande vara lite lös.

Är innehållet i detta recept olämpligt?