Cheesecake

Cheesecake

Av: / Foto: Fredrik fika
Bakar
Annons

Ingredienser

  1. Cheesecake

    1. 85 Gr Smör
    2. 30 Dggestivekex
    3. 4 St Gelatinbladen
    4. 400 Gr Färskosten tex Philadelphia
    5. 2 Lime
    6. 1,5 Dl Creme fraiche 1

Gör så här

    1. 1.

      Gardinering 2 gelatinbladen 1,5 dl hallonsaften 1 dl vatten 150 färska hallon. Sätt ugnen på 175 gr smällt smöret i en kastrull krossa diggestivekex i en påse eller bunke och tillsätt till smöret samt till en gryning blandning. Tryck ut kexblandningen i ett jämt lager på botten samt upp ca 3 cm kanten i en springform

    2. 2.

      Tryck utkexblandningen i ett jämt lager på botten samt uppta 3 cm på kanterna i en springform rund ca 25 cm gärna med löstagbar botten. Baka botten i 10 min ta ut låt svalna.

    3. 3.

      Fyllning lägg gelatinbladen riv skalbar lime rör ner osten mjukt och blanda ner limesaft. Vispa alltsammans med elvispen ta upp gelatinbladen och smällt dem försiktigt på svag värme i en kastrull och bred ut i en form. Låt cheesecake stå och stelna i kylen i 1 timma. Hallon gelén värm hallonsaft med vatten hallon juice med socker till ca 80 grader och rör i gelatinbladen tills det har smällt. Låt svalna till 40 gr och häll över hallon gelé i den kalla cheesecake. Låt kanten på formen sitta kvar

    4. 4.

      Så att inte gelen rinner över kanten på cheesecaken. Stå i kylen och stelna någon halvtimma garneringen med färska bär

Är innehållet i detta recept olämpligt?