Cheddarpajer med skinka och lingonmousse

Cheddarpajer med skinka och lingonmousse

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
20 minipajer
Bjud på dessa härliga cheddarpajer med skinka och lingonmousse.
Fler recept på:
Paj
Annons

Ingredienser

    1. 1 kyld smördegsrulle
    2. 1 ägg till pensling
  1. Fyllning

    1. 75-100 g rökt skinka
    2. 2 ägg
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 2 dl riven lagrad cheddar
    5. 1/2 gul lök
    6. 1 msk olja
    7. salt, svartpeppar
  2. Garnering

    1. 2 msk crème fraiche eller färskost
    2. 2 msk lingon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Rulla ut smördegen och skär ut ca 5x5 cm stora rutor. Lägg dem i dubbla pappersformar i ett minimuffinsplåt.

    3. 3.

      Tärna skinkan och blanda med grädde, ägg och riven ost.

    4. 4.

      Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att det tar färg. Salta och peppra och rör ner löken i äggsmeten.

    5. 5.

      Pensla formarna med ett uppvispat ägg. Fördela smeten i formarna.

    6. 6.

      Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg ca 15-17 minuter och fyllningen stannat.

    7. 7.

      Låt pajerna svalna lite och garnera sedan med crème fraiche och lingon.

Tips från kocken

Minipajerna går bra att förberedas och går utmärkt att frysa. Garnera dem först vid serveringstillfället.
Fler recept på:
Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?