Champinjonsoppa med baguette

Champinjonsoppa med baguette

Av:
30 min
4
15 min i köket. Med frysta, skivade champinjoner och en stor bakpotatis spar du mycket tid när denna svampsoppa ska lagas.
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 1 bakpotatis
    3. 450 g frysta skivade champinjoner
    4. 1 1/2 dl vispgrädde
    5. 1 bake off surdegsbaguette
    6. 125 g färskost
    7. 1 msk olja
    8. 7 1/2 dl grönsaksbuljong
    9. 1 dl mjölk
    10. 1 tsk timjan
    11. 1/2 msk vitvinsvinäger
    12. salt
    13. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen enligt förpackningen till baguettens anvisning.

    2. 2.

      Skala lök och potatis, hacka löken och skär potatisen i små bitar.

    3. 3.

      Fräs löken i oljan i en stor kastrull. Tillsätt potatis och champinjoner. Fräs ytterligare ca 10 minuter eller tills det mesta av vätskan ångat bort.

    4. 4.

      Grädda baguetten enligt anvisning på förpackningen.

    5. 5.

      Tillsätt buljong, grädde, mjölk och timjan under omrörning. Koka upp och låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.

    6. 6.

      Servera soppan med baguette och färskost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?