Champinjonsoppa

Champinjonsoppa

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g Champinjon
    2. 1 st Gul lök
    3. 2 msk Smör
    4. 8 dl Kycklingbuljong
    5. 1 dl Vitt vin
    6. 2 dl Grädde
    7. Salt
    8. Peppar
    9. Hackad bladpersilja

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken och fräs långsamt i smöret i en kastrull

    2. 2.

      Hacka 400 g av svampen och lägg till löken. Fräs långsamt till all vätska är borta.

    3. 3.

      Pudra över mjölet, och späd med buljongen och grädden.

    4. 4.

      Koka upp och låt sjuda i 10-20 min.

    5. 5.

      Skiva resten av svampen och stek till garnering. Salta och peppra.

    6. 6.

      Stavmixa soppan försiktigt till lagom textur. Smaka av med salt, vit- och svartpeppar.

    7. 7.

      Servera och garnera med stekt svamp och hackad persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?