Champinjon- och rädissallad med basilika-, parmesan- och vitlöksvinägrett

Champinjon- och rädissallad med basilika-, parmesan- och vitlöksvinägrett

Av: / Foto: Peter Phillips
25 min
1 skål
Denna sallad utgör ett festligt tillbehör som passar till alla typer av rätter. Champinjoner, rädisor, basilika, parmesan och vitlök är himmelskt gott ihop.
Fler recept på:
Sallad, Basilika, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 250 g färska champinjoner
    2. 2 knippen rädisor
    3. 1 kruka färsk basilika
    4. 50 g parmesan i bit
  1. Vitlöksvinägrett

    1. 1–2 st vitlöksklyftor
    2. 4 msk jungfruolivolja
    3. 2 msk vit balsamicovinäger
    4. 1 tsk fransk senap
    5. 1 tsk flytande honung
    6. salt

Gör så här

    1. 1.

      Skiva champinjoner och rädisor fint. Lägg i en skål och blanda med strimlad basilika. Spara ev några fina basilikablad att dekorera salladen med.

    2. 2.

      Krossa vitlöksklyftorna med hjälp av den platta sidan på en kniv. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt vitlöken ligga och dra som de är i dressingen. Ta sedan bort dem innan dressingen blandas i salladen.

    3. 3.

      Häll dressingen över salladen och blanda väl. Låt den gärna stå och marinera en stund före serveringen. Avsluta med att strö över grovt riven parmesanost och lägg på några fina basilikablad.

Tips från kocken

Att låta vitlöken ligga och dra i vinägrett för att ge lagom smak är ett smart knep.
Fler recept på:
Sallad, Basilika, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?