Champagnemousse

Champagnemousse

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 7 g Gelatin pulver
    2. 3 msk Vatten
    3. 3 dl Champagne (tex jordgubbschampagne)
    4. 3 dl Vispgrädde
    5. 2 st Äggvitor
    6. 1 dl Knappt socker

Gör så här

    1. 1.

      Häll vattnet i en skål, strö i gelatinet och rör om. Låt det stelna. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig. Rör ner champagnen. Vispa grädden. Vänd ner champangegelét i grädden och låt stå kallt under tiden som du vispar ihop äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till blank smet. Vänd försiktigt ner äggsmeten i champagnegelén och låt stelna i kyl.

Är innehållet i detta recept olämpligt?