Chakchouka

Chakchouka

Av: / Foto: David Back
35 min
4
En kryddig allt-i-ett rätt som från Mellanöstern.
Fler recept på:
Budgetmat, Chili, Tomater, Citron, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 600 g solmogna tomater
    2. 1/2 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 st röd chilifrukt
    5. 1/2 dl olivolja
    6. 1/2 tsk malen spiskummin
    7. 1 msk paprikapulver
    8. 1 tsk rivet citronskal
    9. salt och peppar
    10. 4 st små ägg
    11. finhackade örter, t ex gräslök, oregano och persilja
  1. Till servering

    1. 4-8 skivor av surdegsbaguette, rostade

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i tomater, lök, vitlök och chili och låt puttra en stund. Rör om då och då så att tomaterna vätskar sig och blir till en tomatsås.

    3. 3.

      Krydda med spiskummin, paprikapulver och citronskal. Låt koka ihop till en simmig tomatsås, ca 20 min. Krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Gör 4 fördjupningar i tomatsåsen och knäck försiktigt ner ett ägg i varje. Stek på svag värme tills äggen stelnar i tomatsåsen. Toppa med färska örter och servera tillsammans med rostat bröd.

Fler recept på:
Budgetmat, Chili, Tomater, Citron, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?