Ceviche med lax och sej

Ceviche med lax och sej

Av: / Foto: VK Stock
75 min
5 portioner
Utsökt som förrätt, frisk och fräsch. Vill du få den ännu matigare kan du hacka ner lite avokado.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Avokado, Chili, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 200 g salmalax (finhackad)
    2. 200 g sej (finhackad, fryst 1 dygn och tinad)
    3. 1 st bit stjälkselleri (hackad)
    4. 1 bunt koriander
    5. 2 msk olivolja
    6. 1 dl crème fraiche
    7. 100 g fiskrom
  1. Marinad

    1. 1 st lime (saft och finrivet skal)
    2. 1/2 st citron (använd dess saft)
    3. 1/2 tsk chiliflagor
  2. Servering

    1. grönsallad
    2. bröd

Gör så här

    1. 1.

      Lägg fisken i en skål och häll över marinaden. Låt den stå i 1 timme för att marinera.

    2. 2.

      Blanda därefter ner selleri, koriander och olivolja.

    3. 3.

      Lägg upp i små skålar och toppa med crème fraiche och rom. Servera med grönsallad och bröd.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Avokado, Chili, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?