Ceviche

Ceviche

Av: / Foto: Peter Kam
75 min
4 personer
Recept på smarrig ceviche.
Fler recept på:
Skaldjur, Fisk, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 4 st pilgrimsmusslor
    2. 150 g hällefundra, som varit fryst i minst 2 dygn
    3. saft av 3 limer
    4. 2 msk olivolja
    5. 1/2 tsk strösocker
    6. 1/2 tsk salt
  1. Till servering

    1. 2 st salladslökar
    2. 1 kruka färsk koriander
    3. 100 g nätmelon
    4. 2 msk finskuren gräslök
    5. 1 st lime

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär pilgrimsmusslor och hällefundra i bitar, ca 2x2 cm.

    2. 2.

      Lägg i en bunke. Pressa saften från limerna över. Tillsätt olivolja, socker och salt. Blanda försiktigt. Förvara i kylen i ca 1 tim.

    3. 3.

      Skiva salladslöken tunt. Grovhacka koriandern och skär nätmelonen i kuber, ca 5x5 mm.

    4. 4.

      Varva fisk- och skaldjursblandningen med tillbehören i 4 serveringsglas och lägg en limeskiva på toppen.

    5. 5.

      Fördela vätskan som bildats till sist. Servera rätten kylskåpskall.

Fler recept på:
Skaldjur, Fisk, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?