Cevapcici med ugnsrostad potatis

Cevapcici med ugnsrostad potatis

Av:
45 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 700 g potatis
    2. 1 ark bakplåtspapper
    3. valfri olja
    4. 700 g blandfärs
    5. 1 st gul lök
    6. 2 vitlöksklyftor
    7. paprikapulver
    8. kött- och grillkrydda
    9. salt
    10. peppar
    11. grillpinnar
    12. 1 burk ajvar
    13. 1 paket crème fraiche
    14. 1 påse valfri sallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Tvätta potatisen och dela dem i klyftor. Lägg dem i en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja.

    3. 3.

      Sätt plåten i mitten av ugnen i c:a 30 minuter. Blanda potatisen efter halva tiden.

    4. 4.

      Lägg färsen i en bunke. Tillsätt hackad lök och pressad vitlök. Ha i valfri mängd kryddor. Blanda ingredienserna och forma till avlånga järpar. Stick in ett spett i varje.

    5. 5.

      Stek dem i en panna med lite olja.

    6. 6.

      Servera cevapcici och potatisklyftorna med ajvar och crème fraiche samt sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?