Cevapcici med tre sorters lök

Cevapcici med tre sorters lök

Av: / Foto: Diana Dontsova
30 min
4 personer
Köttfärsspett serverad med myntayoghurt och tre sorters lök.
Fler recept på:
Sallad, Citron, Rödlök, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 600 g blandfärs
    2. 1 st stor gul lök, riven
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. salt och peppar
    5. rapsolja till stekning
  1. Myntayoghurt

    1. 2 dl tjock yoghurt
    2. en stor näve färsk mynta
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 msk olivolja
    5. 1 tsk rödvinsvinäger
    6. några droppar flytande honung
  2. Till servering

    1. salladslök, finhackad
    2. rödlök, finhackad
    3. gul lök, finhackad
    4. gärna citron i klyftor

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med myntayoghurten. Hacka myntan och blanda med yoghurten. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Förvara svalt fram till serveringen.

    2. 2.

      Lägg färsen i en bunke. Tillsätt riven lök, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda och forma med kallvattensköljda händer till avlånga köttbullar. Stick in ett spett i varje och stek dem sedan i lite rapsolja.

    3. 3.

      Servera tillsammans med hackad lök och myntayoghurt.

Fler recept på:
Sallad, Citron, Rödlök, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?