Catenaccis lyxiga hjortrondessert

Catenaccis lyxiga hjortrondessert

Av:
60 min
Annons

Ingredienser

  1. Daquaisebotten (mandel/marängbotten)

    1. 195 g äggvita
    2. 150 g socker
    3. 2 g salt
    4. 5 g vaniljsocker
    5. 170 g mandelmjöl
  2. Vaniljglass

    1. 500 g mjölk
    2. 500 g grädde
    3. 200 g socker
    4. 310 g äggula
    5. 1 gelatinblad, blötlagt
    6. 20 g glykos
    7. 2 vaniljstänger
  3. Hjortronsorbet

    1. 1000 g hjortronpuré
    2. 375 g socker
    3. 375 g vatten
    4. 50 g Lakka
    5. 1 gelatinblad, blötlagt
    6. 20 g glykos
    7. 20 g trimolin
  4. Italiensk maräng

    1. 500 g socker
    2. 75 g vatten
    3. 250 g äggvita

Gör så här

    1. 1.

      Daquaisebotten (mandel/marängbotten): Vispa äggvita och socker till en maräng, vänd sedan i resterande av ingredienserna. Bred ut på en plåt ganska tunt, baka av på 170º ca 5 minuter, stansa sedan ut bottnar.

    2. 2.

      Vaniljglass: Koka upp mjölk, grädde och vaniljstänger. Blanda socker, glykos och äggulan, ha det i vätskan och låt värmas upp till 82º. Tillsätt det urkramade gelatinbladet. Sila och kyl ner över isbad. Kör i glassmaskin.

    3. 3.

      Hjortronsorbet: Koka upp allt, förutom lakkan och gelatin. Ta bort från spisen och tillsätt lakkan och gelatinet. Kyl ner, kör i glassmaskin.

    4. 4.

      Italiensk maräng: Koka socker och vatten till 121º, när den nästan är klar börja vispa äggvitan på låg hastighet. Slå på sockerlagen och låt vispa tills den blir kall. Spritsa på desserten och bränn av.

Är innehållet i detta recept olämpligt?