Carpaccio

Carpaccio

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 personer
Riktigt smarrig och klassisk förrätt.
Fler recept på:
Sallad, Citron, Nötter, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 300–400 g oxfilé
    2. 1/4 st fänkålshuvud
    3. 1/2 st liten rödlök
    4. 2 msk rostade pinjenötter
    5. 2 msk gurka i små kuber
    6. flingsalt och grovmalen svartpeppar
    7. 1 dl frisésallad
    8. löjrom
  1. Ostrondressing

    1. 1 st ostron
    2. 1 st äggula
    3. 1 tsk citronsaft
    4. 2 tsk crème fraiche
    5. 1 dl rapsolja
    6. salt och vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med dressingen. Mixa ostronet med äggula, citronsaft och crème fraiche. Tillsätt oljan dropp vis under omrörning och smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Skär den råa oxfilén i lövtunna skivor, lägg ut på tallrikar. Fördela supertunna skivor av fänkål, finhackad rödlök, hackade rostade pinjenötter och små gurkkuber över.

    3. 3.

      Strö över lite flingsalt och grovmalen svartpeppar. Garnera med små blad av frisésallad och löjrom. Ringla över dressingen. Servera.

Fler recept på:
Sallad, Citron, Nötter, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?