Carne Asada med grillad majs-salsa

Carne Asada med grillad majs-salsa

Av:
120 min
4 Pers
Annons

Ingredienser

  1. Flankstek

    1. 800 gr Flankstek
    2. 1-2 st torskade anchochili
    3. 1-2 st torkade guajillochil
    4. 1 dl apelsinjuice
    5. 1 msk limejuice
    6. 1 msk olivolja
    7. 1 msk sojasås
    8. 3 st mellan vitlöksklyfto
    9. 1 st liten bunt koriander
    10. ½ msk spiskummin
    11. ½ tsk torkad koriander
    12. 1 tsk brunt socker
    13. 2 st Avokado
  2. Picklad rödlök

    1. 2 st rödlökar
    2. 3 dl vatten
    3. 2 dl socker
    4. 1 dl ättika 12%
  3. Picklad jalapeño

    1. 1,5 DL Vitvinsvinäger
    2. 1,5 DL Vatten
    3. 3 msk Socker
    4. 2 msk salt
    5. 2 st Vitlöksklyftor
    6. 1 msk Ättika
  4. Grillad majssalsa

    1. 2 st majskolvar
    2. 1 st rödlök
    3. 3 st tomat
    4. 1 knippe koriander
    5. 1 st lime
    6. 2 msk Olivolja
    7. 1 st Chili

Gör så här

    1. 1.

      Mixa ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg ned i en påse och lägg ned flanksteken. Låt marinera åtminstone 3 timmar. Kör i 2-4 timmar i sous vide på 57 grader. Stek/grilla sedan så att den får färg.

    2. 2.

      Dela rödlökarna på hälften. Skär sedan smala strimlor(halvmånar) av lökhalvorna. Koka upp vatten, socker och ättika. Se till att allt socker löst sig, lägg i rödlöken. Rör om och låt svalna, häll ned i glasburk och ställ i kylskåpet

    3. 3.

      Blanda ihop ingredienserna till jalapeño lagen. Koka upp. Skiva jalapeños. Lägg ned i lagen och ta bort från spisen. Lägg i glasburkar och försvara i kylskåp

    4. 4.

      Grilla majsen. Skär av majsen och lägg i en bunke. Hacka rödlök, tomat, chili och koriander. Blanda ihop med övriga ingredienser

    5. 5.

      Servera med skivad avokado

Är innehållet i detta recept olämpligt?