Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon (4+)

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon (4+)

Av: / Foto: Ingelsta Kalkon
20 min
4 Portioner
Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g skogschampinjoner
    2. 300 g kalkonbacon, strimla
    3. olivolja
    4. 500 g pasta, gärna linguin
    5. 2 dl grädde
    6. 1 dl mjölk
    7. 2 st äggulor
    8. 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
    9. 70 g parmesanost, riven
    10. bladpersilja, finhac
    11. salt

Gör så här

    1. 1.

      Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.

    2. 2.

      Koka pastan al dente i saltat vatten.

    3. 3.

      Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.

    4. 4.

      Blanda den varma pasta med baconfräs, gräddblandningen och hackad bladpersilja.

    5. 5.

      Lägg upp den krämiga pastan i portionsskålar och strö över det sista baconfräset samt ännu mer nymalen svartpeppar.

    6. 6.

      Servera med parmesanost på toppen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?