Caponata

Caponata

Av:
45 min
4 portioner
Italiensk grönsaksröra med aubergine & zucchini
Annons

Ingredienser

    1. 1 St Aubergine
    2. 1 St Zucchini
    3. 1 St Gul lök
    4. 1 St Röd lök
    5. 4 St Vitlöksklyftor
    6. 4 Stjälkar Blekselleri/Stjälkselleri
    7. 2 St Tomater Finkrossade Basilika (ICA 390g)
    8. 2 Buljongtärningar Kung Markattas grönsaksbuljong (el liknande)
    9. 1 Burk Zeta Olivmix grekisk urkärnad (370g)
    10. 2-3 Msk Vit balsamvinäger/Vitvinsvinäger
    11. 1 Tsk Socker
    12. 2 Krm Salt
    13. 1 Krm Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka aubergine, zucchini, lök, selleri till tärningar. Skiva vitlöksklyftorna fint.

    2. 2.

      Fräs auberginen i olivolja tills den får färg, släng i zucchinin efter en stund. Stek några minuter.

    3. 3.

      Släng i selleri, lök & vitlök. Fräs ihop i några minuter. Rör om.

    4. 4.

      Tillsätt tomaterna, oliverna, socker, vinägern, buljongtärningarna. Salt & peppar. Sjud under lock i ca 15 minuter. Smaka av. Är man osäker om vinägern så kan man ha i lite mindre än receptet & lägga till efter det sjudit ihop om man tycker det blev för lite.

Är innehållet i detta recept olämpligt?