Cannoli

Cannoli

150 min
10 Stycken
Ett sicilianskt bakverk som friteras och fylls med en ricottakräm.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bakelser, Choklad
Annons

Ingredienser

  1. Skal

    1. 5 dl Vetemjöl
    2. 0.33 dl Socker
    3. 25 g Smör
    4. 2 dl marsalavin
    5. 1 nypa Salt
    6. 1 st Ägg
    7. solrosolja
    8. 10 cylindrar av bambu eller metall -3 cm i diameter och 12 cm långa
  2. Fyllning

    1. 300 g ricotta
    2. 2 dl Socker
    3. 50 g Mörk choklad
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. 1 msk rom (kan uteslutas)
    6. Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Skal: Blanda mjöl, socker, smör, vin och salt och rör tills det blir en smidig och elastisk deg. Gör en boll och låt vila under bakduk i 30 minuter.

    2. 2.

      Knåda degen i några minuter och låt vila i ytterligare 30 minuter. Kavla därefter ut degen till en tunn platta, cirka 1/2 cm tjock. Skär plattan i kvadrater, cirka 10x10 cm, och pensla dem på ovansidan med ett uppvispat ägg. Ta en fyrkant och rulla den diagonalt runt ett rör. Fäst hörn mot hörn på ovansidan och gör likadant med resterande fyrkanter.

    3. 3.

      Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna med hög kant. Fritera skalen tills de har fått en jämnbrun färg på alla sidor. Ta upp dem med en hålslev och låt rullarna svalna helt innan du försiktigt drar av dem från rören.

    4. 4.

      Fyllning: Hacka chokladen fint och ställ åt sidan. Blanda de övriga ingredienserna till fyllningen och vänd ner den hackade chokladen. Ställ kallt i cirka 30 minuter. Häll fyllningen i en strut och spritsa cannoliskalet fullt. Pudra florsocker över före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?