Cannelloni med kyckling

Cannelloni med kyckling

Av: / Foto: Kent Jardhammar
60 min
3 port
Fler recept på:
Tomater
Annons

Ingredienser

  1. Pastaplattor

    1. 200 g riven ost
    2. 7 st ägg
    3. 25 g fiberhusk
  2. Fyllning

    1. 450 g kycklingfärs
    2. 2 klyftor vitlök
    3. 1 msk finhackad timjan
    4. 1 st ägg
    5. 1 st skal från citron
    6. 1 tsk salt
    7. 1 krm peppar
  3. Ostsås

    1. 125 g ricotta
    2. 1 dl grädde
    3. 25 g riven parmensan
  4. Till gratinering

    1. Riven ost
  5. Tomatsallad

    1. 2 st tomater
    2. 30 g mozzarella
    3. färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Börja med pastaplattorna. Blanda ost, ägg och fiberhusk till en jämn massa, låt stå i 10 min.

    2. 2.

      Bred ut degen tunt och jämnt över två bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i 15 min i 150°, låt svalna.

    3. 3.

      Blanda samman färsen med pressad vitlök, timjan, ägg, citronskal, salt och peppar.

    4. 4.

      Rör ricotta med grädde och parmesan. Skär pastaplattorna i bitar, 10x10 cm. Lägg färsen på pastaplattorna och rulla ihop dem.

    5. 5.

      Häll lite av ostsåsen i botten av en ugnsform, lägg rullarna ovanpå. Häll resten av såsen över, strö över riven ost och gratinera cannellonin i 200°, 25 min.

    6. 6.

      Skär tomaterna i bitar, riv mozzarellaosten och strö över den och timjan. Servera till cannellonin.

Fler recept på:
Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?