Cakepops med pepparkakssmak

Cakepops med pepparkakssmak

135 min
30 stycken
Recept på en härlig, innovativ favorit på bjudningen. Cakepops med pepparkakssmak är både enkla och underbart goda att baka och passar de flesta tillfällen.
Fler recept på:
Bakelser, Advent, Barnkalas
Annons

Ingredienser

 1. Kaka

  1. 180 g vetemjöl
  2. 50 g kakao
  3. 0.75 tsk bikarbonat
  4. 0.5 tsk salt
  5. 110 g osaltat smör - rumsvarmt
  6. 300 g farinsocker
  7. 1 tsk vaniljsocker
  8. 2 msk mörk sirap
  9. 2 msk ljus sirap
  10. 1.5 msk mald ingefära
  11. 1.5 msk mald kanel
  12. 0.33 tsk mald nejlika
  13. 2 st ägg
  14. 2.5 dl mjölk
 2. Deg och doppning

  1. kakan
  2. 400 g smält mjölkchoklad
  3. 30 st klubbpinnar

Gör så här

  1. 1.

   Kaka: Ställ fram alla ingredienser 1 timme före bakning så att de är rumsvarma. Värm ugnen till 175°. Smörj en springform med 24 cm diameter och klä den med bakplåtspapper.

  2. 2.

   Sikta ihop mjöl, kakao, bikarbonat, kryddor och salt; ställ åt sidan. Kör smöret krämigt i hushållsassistent eller med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa vitt och fluffigt, cirka 5 minuter. Skrapa ner kanterna med en slickepott då och då så att det blandas ordentligt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt sirapen.

  3. 3.

   Rör med slickepott ner mjölblandningen i tre omgångar, varvat med mjölken; börja och sluta med mjöl.

  4. 4.

   Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i cirka 30 minuter. Håll lite koll med en provsticka så att den inte får stå inne för länge och bli torr. Låt svalna på galler i 10 minuter, stjälp sedan upp kakan och låt den svalna helt.

  5. 5.

   Deg och dopping: Kör kakan i elvisp eller köksassistent till en smulig massa. Tillsätt cirka 100 g smält mjölkchoklad, lite i taget, tills degen håller ihop och går bra att rulla. Rulla till jämnstora bollar och kyl ett par timmar eller över natten.

  6. 6.

   Ta fram bollarna ur kylen och låt stå minst 1/2 timme i rumstemperatur. Smält ytterligare 300 g choklad. Doppa änden på klubbpinnar (en och en) i chokladen och tryck sedan ner pinnen i bollen så att den fäster på pinnen. Låt stelna några minuter, och doppa sedan även bollen i smält choklad. Dekorera eventuellt med strössel innan chokladen stelnat helt. Ställ cakepopsen att stelna i höga glas.

Fler recept på:
Bakelser, Advent, Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?