Mixa sardellkräm, vitlök, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare till dressingen. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker. Låt stå svalt.
Koka upp vatten och lägg i äggen exakt 7 minuter. Kyl ner direkt i kallt vatten. Skala och dela.
Dela rågbrödet i små bitar och fräs i smör tills de blir knapriga. Salta lätt och låt rinna av på papper.
Värm 1 dl olja i stekpanna och snabbfritera kaprisen till den blir lätt knaprig. Sila av oljan och spara den, låt kaprisen rinna av på hushållspapper.
Hårdstek blomkålsbuketterna i matolja och låt rinna av på hushållspapper.
Skär eller riv grönkålen i bitar och salta. Pressa över resten av citronen och blanda runt dressingen i kålen med händerna.
Lägg kålen i botten av en djup tallrik. Toppa med rågbröd, krispig kapris, stekt blomkål och varmrökt lax. Ringla över lite av den sparade kaprisoljan.
“Spara grönkålsstammen till att göra juice i råsaftcentrifugen”