Caesardressing

Caesardressing

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 st äggula
    2. 1/2 pressad vitlök
    3. 5 sardeller finhackade
    4. 1 tsk citronsaft
    5. 1/2 tsk rödvinsvinäger
    6. 3/4-1 dl rapsolja
    7. 1 dl riven parmesan
    8. 2 msk mjölk
    9. salt o svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Vispa samman äggulan med citronsaft, rödvinsvinäger, pressad vitlök och fint fint hackade sardeller. (De skall vara så fint hackade att det ser ut som en kräm.)

    2. 2.

      Häll droppvis i oljan till önskad konsistens. Häll inte på oljan för fort och i för stor mängd, då tjocknar inte dressingen.

    3. 3.

      Riv parmesanen och blanda i.

    4. 4.

      Blir dressingen väldigt tjock så rör i lite mjölk. Det låter kanske konstigt, men mjölken gör den tunnare och balanserar även syran i dressingen. Man får reglera syran genom att smaka av.

    5. 5.

      Ställ in i kylskåpet och låt vila.

Är innehållet i detta recept olämpligt?