Cacio e pepe, pasta med ost

Cacio e pepe, pasta med ost

Av:
12 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pasta

    1. 400 G Pasta, ex linguini ,pici eller spaghetti
    2. 1 St Stor vitlöksklyfta
    3. 4 Hela svartpepparkorn
    4. 2 Msk Smör
    5. 2 Msk Olivolja
    6. 150 G Peccorino romano

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan i saltat vatten till al dente.

    2. 2.

      Mortla eller mal under tiden pepparkornen och rosta dem och finstrimlad vitlök i olja och smör på medeltemperatur till vitlöken börjar få lite färg.

    3. 3.

      Slå på ca 4 dl av pastavattnet när pastan nästan kokt färdigt och vattnet har mycket stärkelse i sig. Tillsätt hälften av osten och rör ut till en sås.

    4. 4.

      Tillsätt pastan och resten av osten och fortsätt röra och skaka på stekpannan tills såsen har lagt sig runt varje pastasträng.

    5. 5.

      Servera genast med lite mer svartpeppar på toppen och eventuellt ytterligare lite riven ost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?