Butternut frittata

Butternut frittata

Av:
45 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 8 St Ägg
    2. 1 Dl Mjölk
    3. 2 St Vitlöksklyftor
    4. 2 Dl Parmesan
    5. 1 Msk Olivolja
    6. 1 St Butternut squash
    7. 2 St Gul lök

Gör så här

    1. 1.

      Riv parmesanen, kärna ur och tärna butternut squashen i 1x1x1cm stora kuber. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop äggen, mjölken, vitlöken, lite salt och peppar i en stor skål. Vispa därefter ner ungefär hälften av den rivna osten.

    3. 3.

      Hetta upp olivoljan på medelvärme i en ungssäker stekpanna. Stek på löken tills den glir mjuk och lite genomskinlig. Tillsätt butternut squashen och lite salt och rör om. Sänk värmen lite och täck över pannan. Rör om med jämna mellanrum, och låt stå på plattan tills butternuten är mjuk (runt 8 min).

    4. 4.

      Ta locket från pannan och höj värmen igen för att få bort överskottsvätskan, det är klart när butternuten börjar få en gyllene färg i kanterna (ca 5-10 min). Tillsätt lite olja ifall squashen börjar fastna. Sänk värmen och fördela butternuten jämnt så att den täcker botten av pannan.

    5. 5.

      Vispa äggblandningen i bunken lite lätt och häll sedan över den i stekpannan. Strö över den kvarvarande parmesanen. Sätt in pannan i ugnen och låt stå tills du precis har fått till äggstanning (runt 14-17 min).

    6. 6.

      Servera till en skön sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?