Butter chicken

Butter chicken

Av:
45 min
4 Måltider
Annons

Ingredienser

    1. 6 Msk Smör
    2. 900 Gram Kyckling
    3. 1 St Gul lök
    4. 3 Klyftor Vitlök
    5. 1 Msk Garam Masala
    6. 1 Msk Riven ingefära
    7. 1 Tsk Chilipulver
    8. 1 Tsk Kumin
    9. 0,5 Tsk Cayennepeppar
    10. 3,5 Dl Passerade tomater
    11. ~5 Dl Grädde
    12. Salt
    13. Peppar
    14. Lime
    15. Koriander

Gör så här

    1. 1.

      2 msk smör i en stekpanna på medium värme. Stek kycklingbitarna så de får lite färg. Lägg åt sidan för senare bruk.

    2. 2.

      Blanda ihop vitlök, garam masala, ingefära, chilipulver, kumin och cayenne med hjälp av en mortel.

    3. 3.

      Smält ner 2 msk smör i stekpannan, lägg till den finhackade löken. Tillaga tills den blir mjuk. Tillsätt mixen från tidigare steg. Stek den i 45 sekunder och lägg sedan till tomatsåsen.

    4. 4.

      Låt det sjuda i cirka 5 minuter tillsätt sedan grädde och få den att börja puttra. Tillsätt kyckling och låt sjuda i 10-15 min på låg värme.

    5. 5.

      Lägg i de 2 msk av smör och salta och peppra efter smak.

    6. 6.

      Garnera med lime och koriander och servera med ris och naan

Är innehållet i detta recept olämpligt?