Burritos med chili con carne

Burritos med chili con carne

70 min
4 portioner
Med hemlagade, lite pannkaksliknande majstortillas blir dina fredagsburritos något alldeles extra. Här fyller vi dem med en kryddig och mättande chili con carne.
Fler recept på:
Grytor, Pannkakor, Tomater, Vitlök, Bönor, Chili
Annons

Ingredienser

  1. Chili con carne

    1. 1/2 dl olivolja till stekning
    2. 1 kg nöt- eller blandfärs
    3. 3 gula lökar
    4. 5 vitlöksklyftor
    5. 1 röd chili
    6. 1 burk krossade tomater, 400 g
    7. 50 g tomatpuré
    8. 1 tsk cayennepeppar
    9. 1 tsk kummin
    10. 1 tsk oregano
    11. 1 tsk tabasco
    12. 1 burk kidneybönor, ca 400 g
    13. salt och nymald svartpeppar
  2. Majstortillas

    1. 60 g majsmjöl, gärna fullkorn
    2. 60 g vetemjöl
    3. 2 1/2–3 dl mjölk
    4. 2 ägg
    5. 1/4 tsk salt
    6. olivolja till stekning
  3. Garnering och tillbehör

    1. färsk koriander
    2. grönsallad

Gör så här

    1. 1.

      Chili con carne: Hetta upp hälften av oljan i en tjockbottnad gryta och bryn köttfärsen.

    2. 2.

      Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilifrukten och finhacka den. Fräs alltsammans försiktigt i resten av oljan utan att det tar färg.

    3. 3.

      Vänd ner lökblandningen i färsen tillsammans med krossade tomater, tomatpuré, cayennepeppar, kummin, oregano och tabasco. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt chilin småputtra cirka 1 timme.

    4. 4.

      Låt kidneybönorna rinna av, häll ner dem i grytan och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Majstortillas: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn och ganska tunn smet. Ställ den i kylen för att svälla 30 minuter.

    6. 6.

      Grädda smeten som pannkakor i lite olja i en panna på medelvärme. Försök grädda dem så tunt som möjligt utan att de går sönder. Lägg upp dem på varandra på ett fat allt eftersom och håll dem varma.

    7. 7.

      Servering: Lägg så pass mycket chili con carne på varje tortilla att det går att vika ihop till en rulle. Vik gärna in den ena änden så att tortillan formas som en "ficka". Garnera med rikligt med färsk koriander och servera med grönsallad.

Tips från kocken

På matmagasinet.se finns fler recept på tortillas, en sort bakad på bara vetemjöl och en helt glutenfri som bakats på majsmjöl.
Fler recept på:
Grytor, Pannkakor, Tomater, Vitlök, Bönor, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?