Burrata medtryffel-caviar

Burrata medtryffel-caviar

Av: / Foto: Eva Hildén-Smith
15 min
8 portioner
Burrata är en underbar gräddig färskost som påminner om mozzarella - mums!
Fler recept på:
Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 8 st burrata-ostar
    2. ½ dl perlage di tartufo eller droppar av tryffelolja
    3. ¾ dl extra jungfruolivolja
    4. salt och nymald svartpeppar
  1. Krutonger

    1. 4 skivor vitt surdegsbröd, t ex levain
    2. 2–3 msk extra jungfruolivolja

Gör så här

    1. 1.

      Krutonger: Skär brödet i centimeterstora tärningar, stek dem i olivolja och låt svalna på hushållspapper.

    2. 2.

      Lägg ostarna på en fuktig handduk och låt dem bli rumsvarma. Någon minut före serveringen: Skär ett djupt kryss i varje ost och fatta tag om den med båda händerna, tryck från sidorna så att den öppnar sig. Precis som man brukar göra med en bakad potatis.

    3. 3.

      Placera en ost på varje tallrik, toppa med en sked tryfelcaviar eller stänk över mycket lite tryfelolja. Ringla över olivolja, strö över salt, peppar och krutonger.

    4. 4.

      Servera genast.

Fler recept på:
Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?