Burgundisk köttgryta (bœuf bourguignon)

Burgundisk köttgryta (bœuf bourguignon)

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 240 g Fryst ren-älg -eller viltskav / Rindfleich zum schmoren
    2. 200 g svamp
    3. 1-2 rödlök
    4. 1 purjolök
    5. 1 msk smör
    6. svartpeppar
    7. 2 dl creme fraiche eller grädde
    8. 1 msk vinbärsgelé
    9. 1 dl vatten
    10. 1 buljongtärning
    11. 5 mortlade enbär
    12. 1 tsk timjan
    13. 1 tsk soja

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i bitar, fräs och koka mört i lite vatten. Skala löken och skär den i klyftor, skölj purjon och skär den i bitar. Borsta svampen, skär den ev i mindre bitar.

    2. 2.

      Lägg svampen i en gryta och den "svettas" ett tag. Tillsätt fettet, lägg i skav och lök och fräs alltsammans tills skavet fått en stekyta. Salta och peppra.

    3. 3.

      Tillsätt crème fraiche eller grädde, vinbärssaft eller gelé, vatten och buljong eller fond, enbär, timjan och soja. Låt allt småputtra under lock 5-8 minuter.

    4. 4.

      Smaka av med salt och peppar. Garnera med linjon eller vinbär och timjan. Servera rätten med klyftpotatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?