Burgarsallad

Burgarsallad

Av:
35 min
4 port
Toppa gärna salladen med rostade sesamfrön. Om du får rester över, spara salladen och köttet i separata matlådor så du kan värma köttet i mikron innan servering och sedan blanda med salladen och dressingen.
Annons

Ingredienser

  1. Nötfärs

    1. 700 g nötfärs eller kalkonfärs
    2. 4 msk smör
    3. 2 tsk vitlökspulver
    4. 1 ½ tsk salt
    5. ¼ tsk peppar
    6. sesamfrön, rostade, topping
  2. Dressing

    1. 2 dl majonäs
    2. 1 msk tomatpuré
    3. 75 g saltgurkor, finhackade
    4. ½ msk dijonsenap
    5. 1 tsk vitvinsvinäger
    6. salt
    7. peppar
  3. Sallad

    1. 100 g grönsallad, mindre bitar
    2. 50 g rödlök, skivade
    3. 250 g tomater, skivade
    4. 2 saltgurkor

Gör så här

    1. 1.

      Nötfärs: Smält smöret på medelhög värme i en stor stekpanna.

    2. 2.

      Stek nötfärsen, krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Stek i ca 15 minuter tills köttet är genomstekt och har fått en fin brun färg.

    3. 3.

      Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål, sätt åt sidan. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Sallad: Ta fram tallrikar och lägg upp på varje: börja med salladen, lägg på tomaterna, toppa med nätfärsen, ost, rödlök och saltgurka. Avsluta med att ringla över dressingen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?