Burgare med rött te-rökt kycklingbröst

Burgare med rött te-rökt kycklingbröst

Av: / Foto: Nordic Photos
20 min
5 personer
Det är lätt att röka kyckling – och det ger den en fin och fyllig smak. I stället för att använda träspån, testa blad från rooibos-te.
Fler recept på:
Burgare, Basilika, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingbröstfiléer
    2. salt
    3. 10 st tepåsar rooibos-te (ta ut tebladen)
    4. 2 st kanelstänger
    5. 2 st stjärnanis
    6. salt och färskmalen svartpeppar
    7. 6 st bagel (halverade)
    8. 1 näve färsk basilika
    9. 6–8 st soltorkade tomater i vinägrett (avrunna)
    10. 1/2 dl majonnäs

Gör så här

    1. 1.

      Salta kycklingen och låt vila en timme i kylen. Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Lägg rooibos, kanelstänger och stjärnanis på en bit aluminiumfolie. Vik upp kanterna på foliebiten så att det liknar en form. Lägg folieformen i botten av en gjutjärnspanna och placera ett metallgaller över gjutjärnspannan.

    3. 3.

      Lägg kycklingbrösten på gallret. Värm upp gjutjärnspannan på hög värme och sätt på ett lock när bladblandningen börjar ryka. Rök kycklingen i 6–8 minuter för att ge den smak.

    4. 4.

      Ta ut pannan utomhus med locket på, ta bort locket och vädra ut röken utomhus. Pensla kycklingen med olivolja och tillaga den färdigt i ugnen. Låt vila i cirka 2 minuter innan du skär upp dem diagonalt med en vass kniv. Krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Lägg en klick majonnäs på en bagelhalva, lägg på kycklingskivorna tillsammans med basilika, soltorkade tomater. Servera med pommes frites.

Tips från kocken

Om du inte har ett metallgaller som får plats i pannan kan du täcka över folieformen med ytterligare lite folie, så att formen inte får en öppning. Lägg sedan kycklingen ovanpå.
Fler recept på:
Burgare, Basilika, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?