Burgare i pitabröd

Burgare i pitabröd

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Burgare

    1. 1,5 dl torkade gula ärtor
    2. 300 g valfri färs
    3. 1 finhackad gul lök
    4. 1 tsk salt
    5. 1/2 tsk svartpeppar
    6. rapsolja
  2. Myntayoghurt

    1. 2 dl naturell youghurt
    2. 1 kruka mynta
    3. 1 msk riven ingefära
    4. 0,5 dl sweet chilisås
    5. salt
  3. Till servering

    1. pitabröd
    2. grönsallad
    3. 2 skivade tomater
    4. 1 tunt skivad rödlök
    5. ev. avokado och groddar

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg ärtorna över natten enligt anvisning på förpackningen

    2. 2.

      Mixa ärtorna okokta till ett fint smul och blanda dem med färs, lök, salt och peppar. Forma till burgare med blöta händer

    3. 3.

      Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och smaka av med salt. Skär upp alla grönsaker

    4. 4.

      Hetta upp oljan i en stekpanna och stek burgarna till de är genomstekta, ca 2-3 min på varje sida

    5. 5.

      Fyll pitabröden med sallad, tomat, lök, burgare, yoghurtsås och ev avokado och groddar

Är innehållet i detta recept olämpligt?