Buncha - Vietnamesisk soppa

Buncha - Vietnamesisk soppa

Av:
40 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Fläskkarré

    1. 500 G Benfri fläskkarré i 1 cm strimlor
    2. 2 Msk Färsk ingefära, hackad
    3. 3 Msk Fisksås
    4. 2 Msk Risvinäger
  2. Fläskbullar

    1. 500 G Fläskfärs
    2. 2 St Schalottenlökar, finhackade
    3. 2 St Salladslökar, fint strimlade
    4. 1 St Vitlöksklyfta
    5. 0,75 Dl Färsk koriander, hackad
    6. 2 Msk Fisksås
  3. Buljong

    1. 1 L Vatten
    2. 1 Dl Fisksås
    3. 1 Dl Risvinäger
    4. 1 Dl Rårörsocker
    5. 2-3 St Torkad chili, krossad
    6. 2 St Vitlöksklyftor, finhackade
  4. Tillbehör

    1. 5 St Salladsblad av krusig sort
    2. 1 Kruka Mynta
    3. 1 Kruka Färs koriander
    4. 4-5 St Salladslökar, strimlade
    5. 100 G Böngroddar
    6. 250 G Platta breda risnudlar
    7. 2 St Lime, klyftade

Gör så här

    1. 1.

      Låt fläskkarren marinera i ingefära, fisksås och vinäger i en skål i minst 30 minuter.

    2. 2.

      Grilla köttet tills det får fin färg.

    3. 3.

      Blanda alla ingredienserna till köttbullarna till en jämn färs.

    4. 4.

      Forma färsen till köttbullar och grilla dem.

    5. 5.

      Lägg alla ingredienserna till buljongen i en kastrull och värm försiktigt på medelvärme. Det ska inte koka.

    6. 6.

      Värm främst för att sockret skall lösa sig.

    7. 7.

      Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketen.

    8. 8.

      Lägg upp salladsblad, mynta, koriander, salladslök och böngroddar tillsammans med några köttbullar och grillat kött i några skålar. Häll sedan den ljumma buljongen över och garnera med limeklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?