Bullar/Längder

Bullar/Längder

Av:
40 st bullar eller 4 st längder Deg: 150 g smält smör 50g jäst 5 dl mjölk 1 dl socker 0,5 tsk salt 850 g vetemjöl (1,4 l) ev 2 tsk stött kardemumma Fyllning: Margarin, socker och kanel + 1 ägg för pensling samt pärlsocker
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      1. Blanda smält smör och mjölk. Värm till 37°C 2. Smula jästen i en bunke, tillsätt västkan. 3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Spar ca 1 dl mjöl till utbakningen. 4. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa i 40minuter. 5. Knåda degen smidig. Kavla ut degen och bred på smöret samt strö över socker ock kanel. 6. Forma degen till bullar/längder. Låt jäsa i 30 minuter.

    2. 2.

      7. Pensla brödet och stö över pärlsocker. 8. Grädda brödet. Bullar i mitten av ugnen 5-10 min, 250°C. Längder nedre delen av ugen 20 min, 200°C.

Är innehållet i detta recept olämpligt?