Bullar med tre sorters fyllning

Bullar med tre sorters fyllning

Av:
220 min
48 bullar
Ett gluten- och äggfritt recept på bullar med tre sorters fyllning: kanel, choklad och vanilj. Ha eventuellt i lite kardemumma i degen till kanelbullarna.
Annons

Ingredienser

  1. Bulldeg

    1. 50 g Jäst
    2. 5 dl Mjölk, kall
    3. 2 msk Fiberhusk
    4. 150 g Smör
    5. 140 g Sirap, vit
    6. 0,5 tsk Salt
    7. 950-1050 g Finax mjölmix
    8. 150 g Kesella
  2. Kanelfyllning

    1. 75 g Smör
    2. 2,5 msk Strösocker/sötströ
    3. 1,5 msk Kanel
  3. Chokladfyllning

    1. 75 g Smör
    2. 2,5 msk Strösocker/sötströ
    3. 2-2,5 msk Kakao
  4. Vaniljkräm

    1. 0,5 st Vaniljstång
    2. 1,5 msk Majsstärkelse
    3. 1,5 msk Strösocker/sötströ
    4. 1 dl Vispgrädde
    5. 1 dl Mjölk
    6. Gul hushållsfärg
    7. 20 g Smör

Gör så här

    1. 1.

      Ta fram smör till bulldegen, kanelfyllningen och chokladfyllning så det blir rumstempererat.

    2. 2.

      Gör vaniljkrämen under tiden: Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda frön med majsstärkelse, strösocker och stången i en kastrull.

    3. 3.

      Vispa ner grädde och mjölk tills såsen är slät. Koka upp på svag värme under omrörning tills den börjar tjockna. Ta av från värmen och rör ner smöret, och färga eventuellt svagt gul med hushållsfärg. Låt svalna, plasta och kyl.

    4. 4.

      Gör bulldegen: Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt resten, samt fiberhusk. Rör noga och låt svälla i tio minuter.

    5. 5.

      Ha ner hälften av degspadet i en hushållsmaskin tillsammans med hälften av alla de övriga ingredienserna till degen. Kör till en deg och tillsätt resten av ingredienserna lite i taget.

    6. 6.

      Arbeta degen i 5-10 minuter. Tillsätt mer mjöl om den är för kletig. Den ska vara lite kletig, men lyfta från kanterna när man arbetar den i maskinen.

    7. 7.

      Dela degen i tre lika stora delar. Använd gärna en deg. Knåda en del och kavla ut på ett bakbord med hjälp av lite mjöl, till en rektangel i storleken 30 cm x 40 cm.

    8. 8.

      Gör kanelfyllningen genom att vispa samman smör, sötning och kanel, alternativt blanda med en gaffel.

    9. 9.

      Bred på fyllningen på den utkavlade degen, men spara 2-3 cm i överkant. Rulla ihop degen och skär i 16 lika stora delar.

    10. 10.

      Lägg bullarna i formar med snittytan uppåt. Täck med en bakduk och låt jäsa dragfritt i minst 2 timmar.

    11. 11.

      Gör chokladfyllningen på samma sätt som kanelfyllningen och kavla ut de andra degbitarna på samma sätt som den första. Fyll dem med chokladfyllningen respektive vaniljkrämen och låt jäsa.

    12. 12.

      Sätt ugnen på 250 grader när bullarna jäst. Pensla dem med mjölk eller naturell yoghurt. Strö över pärlsocker på kanel- och vaniljbullarna och kakaonibs på chokladbullarna.

    13. 13.

      Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?