Bullar med kokos- och limefyllning

Bullar med kokos- och limefyllning

Av: / Foto: Anders Norrsell
120 min
40 bullar
Syrlig och god fyllning med både kokos, lime och mandelmassa. God fyllning som tillsammans med kardemummasmaken i bullarna blir en bra kombination dessutom är bullarna glutenfria.
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 50 g jäst för söta degar
    2. 150 g smör eller margarin
    3. 4 1/2 dl standardmjölk
    4. 2 msk fiberhusk
    5. 250 g kesella, 10 %
    6. 4 tsk mald kardemumma
    7. 1 st ägg
    8. 1 1/2 dl strösocker
    9. 840-890 g glutenfri mix Semper
    10. 2 krm salt
  2. Fyllning

    1. 100 g rumsvarmt smör eller margarin
    2. 100 g riven mandelmassa
    3. 1 dl kokos
    4. 1 st limefrukt, rivet skal
    5. 1/2 st limefrukt, saften
  3. Topping

    1. 1 st uppvispat ägg
    2. pärlsocker
    3. mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken under omrörning, värm till fingervarmt ca 37 grader.

    2. 2.

      Lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resterande mängd degspad. Vispa ner fiberhusk och låt allt stå och svälla i ca 10 minuter.

    3. 3.

      Tillsätt kesella, kardemumma, ägg, strösocker samt det mesta av mixen och knåda samman en stund, använd gärna maskin.

    4. 4.

      Tillsätt salt och till sist den resterande mängd mix tills degen känns fast och bra och inte faller samman. Tänk på att degen ska vara lite klibbig!

    5. 5.

      Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.

    6. 6.

      Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut degen till en degplatta ca 1/2 cm tjock. Klicka ut smöret på degplattan. Bred försiktigt om det går.

    7. 7.

      Blanda samman riven mandelmassa, limesaft, limeskal samt kokos och fördela på degplattan försiktigt.

    8. 8.

      Rulla samman degplattan från långsidan som en rulle. Ta degskrapan till hjälp. Skär i bullbitar med degskrapan eller med en riktigt vass kniv.

    9. 9.

      Placera i bullformar eller placera bullarna direkt på bakplåtspappersklädda långpannor.

    10. 10.

      Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats i ca 30 minuter. De ska gå tillbaka när du trycker på dem.

    11. 11.

      Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.

    12. 12.

      Grädda ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?