Bullar

Bullar

Av:
160 min
30 St
Veganska
Annons

Ingredienser

  1. Vetedeg

    1. 50 Gr Jäst
    2. 5 Dl Vöxtbaserad mjölk
    3. 1,5 Dl Socker
    4. 2 Tsk Kardemumma
    5. 1 Krm Salt
    6. 13 Dl Vetemjöl
    7. 100 Gr Mjölkfritt smör
  2. Fyllning

    1. 200 Gr Mjölkfritt smör
    2. 2 Dl Socker
    3. 3-4 Msk Önskad smaksättare tex vaniljsocker, pepparkakskrydda
  3. Garnering

    1. 1 Dl Vatten
    2. 1 Dl Socker
    3. Pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Värm vätska till 38 grader

    2. 2.

      Smula jäst i bunke och blanda med ljummen vätska.

    3. 3.

      Tillsätt socker, salt och kardemumma

    4. 4.

      Arbeta in mjöl lite i taget.

    5. 5.

      Klicka i smöret och arbeta degen minst 10 minuter

    6. 6.

      Plasta in degbunken och låt jäsa 1 timme

    7. 7.

      Vispa ihop fyllningen och låt stå i rumstemperatur.

    8. 8.

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut och bred på fyllning. Vik dubbelt. Skär i 1cm strimlor. Snurra till bullar.

    9. 9.

      Jäs 45 minuter

    10. 10.

      Koka ihop sockerlagen 1dl vatten + 1dl socker.

    11. 11.

      Pensla bullarna med sockerlag och garnera med pärlsocker

    12. 12.

      Grädda i 200grader ca 12 minuter

Är innehållet i detta recept olämpligt?