Buffalokycklinglår med vitkål och chilimajonnäs

Buffalokycklinglår med vitkål och chilimajonnäs

Av:
50 min
4 port
Serveras med smörstekt vitkål och en mild chilimajonnäs. Det går bra att byta ut kålen mot någon annan grönsak, till exempel smörstekta endiver.
Annons

Ingredienser

    1. 3 msk olivolja
    2. 1 msk vitlökspulver
    3. 2 msk hot sauce eller tabasco
    4. 1 tsk salt
    5. 4 kycklinglår med ben
  1. Smörstekt vitkål

    1. 650 g vitkål
    2. 50 g smör
    3. salt
    4. peppar
  2. Chilimajonäs

    1. 1,75 dl majonäs
    2. 1 msk paprikapulver
    3. ½ tsk hot sauce eller tabasco
    4. salt
    5. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200˚C. Ta fram en ugnsform och lägg i kycklinglåren.

    2. 2.

      Blanda olivolja, vitlök, hot sauce och salt. Pensla kycklinglåren på båda sidor.

    3. 3.

      Tillaga i ugnen i 40–50 min eller mer tills kycklingen är genomstekt. Använd termometer om du känner dig osäker (temperatur intill benet bör vara 72˚C).

    4. 4.

      Blanda majonnäs, paprikapulver och hot sauce eller tabasco. Ställ åt sidan.

    5. 5.

      Strimla vitkålen fint med kniv eller maskin.

    6. 6.

      Hetta upp smöret i en stekpanna och stek vitkålen mjuk och gyllene under omrörning. Salta och peppra efter smak.

    7. 7.

      Servera kyckling och vitkål med en klick smaksatt majonnäs och kanske några extra droppar hot sauce.

Är innehållet i detta recept olämpligt?