Buddha bowl med kryddrostad blomkål och kikärtor

Buddha bowl med kryddrostad blomkål och kikärtor

Av: / Foto: Nurlan Emir
2 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Rostade grönsaker

    1. 200 g Fast potatis
    2. 2 tsk Olivolja
    3. 1 krm Salt
    4. 1/2 Blomkål
    5. 380 g Kokta Kikärtor
    6. 1 Tsk Spiskummin
    7. 1 Tsk Paprika
    8. 1 Tsk Salt
    9. 1/2 krm Svartpeppar
    10. 1 Tsk Flytande Honung
    11. 1 Msk msk Olivolja
    12. 1 Rödlök
  2. Grund

    1. 1 Portion Basmatiris
    2. Huvudsallad
    3. 1 Avokado
    4. 1/2 Påse Raw Slaw
  3. Tahinidressing

    1. 3 msk Tahini
    2. 1/2 Lime
    3. 2 Msk Vatten
    4. 1 Msk Flytande Honung
    5. 2 Tsk Japansk Soja
    6. Salt
    7. Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      1. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. 2. Rostade grönsaker: Skala och tärna potatisen. Blanda med olivolja och salt efter smak. Lägg potatistärningarna på ena sidan av plåten och sätt in i ugnen i ca 10 min. 3. Skär blomkålen i buketter. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. 4. Blanda ihop blomkålsbuketter, kikärtor, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja i en bunke. 5. Ta ut plåten med potatisen och lägg blomkålsblandningen

Är innehållet i detta recept olämpligt?