Budapestrulle

Budapestrulle

Av:
8 St
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 6 st äggvitor
    2. 4 dl socker
    3. 150 gr hasselnötter
    4. 1/2 dl maizena majsstärkelse
    5. 1/2 dl marsanskrämspulver för kokning
  2. Fyllning

    1. 4 dl grädde
    2. 250 gr hallon
    3. florsocker
    4. 25 gr Choklad (att ringla över)

Gör så här

    1. 1.

      1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Mixa hasselnötterna, men inte för fint. 3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget. 4. Blanda hasselnötter, maizena och marsanpulver och blanda ner i marängsmeten. 5. Spritsa ut smeten i långa rader på bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. 6. Låt svalna lite och vänd upp på ett nytt bakplåtspapper med hjälp av en plåt. 7. Fyll sedan med grädde och hallon. Rulla ihop och garnera med smält choklad. Sikta över florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?