Budapestrulle

Budapestrulle

Av: / Foto: Vet ej
30 min
12
Annons

Ingredienser

  1. Skalet runt

    1. 150 gram Hasselnötter
    2. 200 gram Äggvita
    3. 250 gram Strösocker
    4. 50 gram Potatismjöl
  2. Fyllning

    1. 4 dl Vispgrädde
    2. 2 tsk Kakao
    3. 2 dl Hallon
  3. Garnering

    1. 75 gram Mörk choklad
    2. 20 St Hallon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 190 grader. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, lägg dom i lite hushållspapper och gnugga av skalet. Mixa nötterna ganska fint.

    2. 2.

      Vispa äggvitan tillsammans med 100 gram av strösockret till en maräng. Vispa ner resterande socker och vispa ytterligare i 2 min.

    3. 3.

      Blanda potatismjöl och hasselnötterna, vänd ner det i marängen och blanda väl.

    4. 4.

      Stryk ut smeten eller spritsa ut nötmarängen i längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnen grädda bottnen mitt i ugnen 16-18 min.

    5. 5.

      Fyllning: vispa grädden tillsammans med kakaon.

    6. 6.

      Vänd upp marängbottnen och dra bort pappret. Lägg ett nytt bakplåtspapper över. Låt svalna

    7. 7.

      Stryk ut grädden och fördela hallonen över.

    8. 8.

      Rulla ihop budapestrullen, "spänn" den med hjälp av bakplåtspapperet och skär bort kanterna.

    9. 9.

      Garnering: smält chokladen och ringla över budapestrullen.

    10. 10.

      Klar för att skära upp och äta

Är innehållet i detta recept olämpligt?