Bucatini med pancetta och körsbärstomater

Bucatini med pancetta och körsbärstomater

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st gul lök
    2. 1 st vitlöksklyfta, hackad
    3. 300 gram pancetta
    4. 1 krm peperoncini
    5. 1,5 msk tomatpuré
    6. 400 gram körsbärstomat på burk
    7. pecorino

Gör så här

    1. 1.

      Värm oljan i stekpannan. Stek pancettan tills den får fin yta. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Lämna fettet i pannan.

    2. 2.

      Lägg i lök, vitlök och peperoncini. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig.

    3. 3.

      Lägg i tomatpuré. Stek 1 minut, tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan. Tillsätt salt. Låt koka ihop på låg värme i fem-tio minuter.

    4. 4.

      Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering. Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering. Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart.

    5. 5.

      Blanda ihop pasta, 1 dl vatten från pastakoket och sås. Toppa med pecorino och pancetta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?