Brytbröd med solrosfrön

Brytbröd med solrosfrön

Av:
180 min
25 Stycken
Ljust bröd
Annons

Ingredienser

    1. 25 G Jäst
    2. 750 G Vatten
    3. 2 St Äggvitor
    4. 45 G Olja
    5. 1 Msk Honung
    6. 200 G Rårismjöl
    7. 150 G Bovetemjöl
    8. 50 G Majsmjöl
    9. 50 G Maizena
    10. 35 G Fiberhusk
    11. 2 Tsk Salt
  1. Pensling

    1. 1 St Ägg

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i bunken. Vispa ihop med vatten, äggvita, olja och honung. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i vätskan. Vispa samman ordentligt. Jäs ca. 60 minuter. Dela i ca. 25 bitar. Rulla frallor och lägg på plåt som en blomma. Lägg de tätt. Jäs 40 minuter. Pensla och strö över solrosfrön. Baka av i mitten i 250 grader ca 25-30 minuter. De ska få gyllene färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?