Brytbröd med parmesan och oregano

Brytbröd med parmesan och oregano

Av: / Foto: Emma Eriksson
130 min
1 bröd
Ett brytbröd med smak av oregano som passar till soppor och grytor i stället för potatis.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 pkt jäst, 25 g
    2. 4 dl vatten, 37 grader
    3. 1 tsk salt
    4. 2 msk olivolja
    5. 2 dl grahamsmjöl
    6. ca 7 dl vetemjöl special
  1. Fyllning

    1. 2 msk olivolja
    2. 100 g riven parmesan
    3. 1/2 kruka färsk oregano
    4. 1 st ägg till pensling
    5. torkad oregano

Gör så här

    1. 1.

      Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olivolja. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg, 10 minuter. Lägg plastfilm över och låt jäsa ca 45 minuter.

    2. 2.

      Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till 1/2 cm tjock rektangel. Pensla på olivolja. Strö över riven ost och oreganoblad.

    3. 3.

      Rulla ihop som en rulltårta och skär rullen i ca 4 cm tjocka bitar. Lägg dem med snittytan uppåt i en smord rund kakform (24 cm i diameter).

    4. 4.

      Blir det några bitar över kan du grädda dem vid sidan av. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.

    5. 5.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    6. 6.

      Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över torkad oregano. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?