Brysselkex

Brysselkex

Av:
40 st
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 4,5 dl Vetemjöl
    2. 1 dl Socker
    3. 200 g Smör
    4. 2 tsk Vaniljsocker
  2. Garnering

    1. 0,5 dl Socker
    2. 2 Droppar Karamellfärg

Gör så här

    1. 1.

      Blanda Mjöl, socker och vaniljsocker i skål eller matberedare

    2. 2.

      Tillsätt smöret i små bitar. Hacka eller landa samman ingredienserna till en smidig deg. Är degen för lös tillsätt mera mjöl

    3. 3.

      Forma degen till två rullar, drygt 4 cm i diameter

    4. 4.

      Färga socker till garneringenmed några droppar röd hushållsfärg/karamellfärg. Bred ut sockret på bakplåtspapper och rulla degrullarna i sockret

    5. 5.

      Lägg rullarna några timmar i kylen (eller över natten)

    6. 6.

      Skär rullarna i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg dom på smord plåt eller bakpapper

    7. 7.

      Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i ca 10-12 minuter

    8. 8.

      Låt kakorna kallna på galler. Kakorna går utmärkt att frysa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?